Real Finans – sammenlign forbrukslån fra forskjellige banker

fordeler-real-finans

Real Finans er ikke en bank, men like fullt et firma som formidler forbrukslån. Firmaet innhenter informasjon fra kunder (personalia, inntekt, ønsket lånesum og nedbetalingsperiode, etc.) og sender deretter denne informasjonen videre til en håndfull norske banker som påfølgende konkurrerer om å få deg som kunde. Det beste lånetilbudet vil etter hvert bli formidlet til kunden, og så er det opp til låntakeren å bestemme seg for om dette er et tilbud vedkommende ønsker å godta eller ei. Etter hvert som forbrukslån har blitt mer og mer vanlig, så er det mange bedrifter som tilbyr liknende tjenester i Norge. Så hva er egentlig grunnen til å akkurat velge Real Finans?

Fordeler med Real Finans

Det første man møter når man klikker seg inn på Real Finans sine nettsider er ”tilgjengelighet, tilgjengelighet og tilgjengelighet!”. Her kan man umiddelbart søke forbrukslån, chatte med en kundekonsulent eller søke forbrukslån over telefon. Man kan også legge igjen en beskjed via kontaktskjema og deretter bli ringt opp eller kontaktet per e-mail når svaret er klart. Real Finans virker som en seriøs aktør som både er enkle og komme i kontakt med og som virkelig har lyst til å hjelpe deg med å søke forbrukslån.

Den åpenbare fordelen med å bruke en låneagent (som bedrifter som denne ofte omtales som) er at noen gjør jobben med å sammenlikne lånetilbud for deg. Hvis du har satt av en hel kveld til å søke på forbrukslån og vente på det beste tilbudet, så kan du fort minke to-tre arbeidstimer ned til ti minutter. Real Finans vil ikke kontakte deg igjen med mindre noe er uklart på lånesøknaden din eller når de faktisk har et reelt tilbud å gi deg.

Ulempene med Real Finans

Det å bruke låneagenter er forholdsvis kontroversielt av et par grunner. Enkelte hevder at slike firmaer bidrar til å høyne prisen på forbrukslån og at man derfor skal holde seg unna. Den litt mer konkrete grunnen til å kanskje søke direkte via en bank er at man aldri er sikker på at det lånetilbudet man mottar faktisk er det beste. Dette er det to grunner til.

1. Slike firmaer har aldri avtaler med alle norske forbrukerbanker.
2. Du vet ikke om firmaet ”lurer deg” og faktisk velger lånetilbud basert på hvilken bank de får best provisjon fra og ikke den som faktisk gir deg de beste betingelsene.

Dette er riktignok ulemper som har med låneformidlere generelt å gjøre og ikke spesifikt Real Finans. Det er helt umulig å svare på hvilke som faktisk innhenter de beste tilbudene eller som søker egen profitt, men man får bare anta at store seriøse selskaper som har formidlet forbrukslån i en årrekke gjør nettopp dette fordi de kan levere gode resultater til kundene.

Hvilke lånebetingelser kan man forvente seg av Real Finans?

Det er et spørsmål som kort fortalt er veldig vanskelig å svare på. Ikke bare er det knyttet stor spenning til hvilke banker som vil ende opp som ”vinneren”, men også om du vil få muligheten til å få et lånetilbud fra noen bank i det hele tatt. De renteforslagene som dukker opp når du benytter Real Finans sin lånekalkulator er noe du skal ta med en klype salt da det ikke nødvendigvis er i nærheten av å gjenspeile det tilbudet du til slutt kommer til å sitte med.

Besøk Real Finans